Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami i galaretką
Margarynę, cukier i jajka ucieramy mikserem na jednolitą masę. Wsypujemy po trochu mąkę nadal miksując, następnie proszek do pieczenia i olejek migdałowy. Ciasto wlewamy do dużej blachy o wymiarach 28x40 cm wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Jabłka obieramy, usuwamy nasiona, kroimy w ósemki i układamy na cieście. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 - 200 C. Po upieczeniu ciasto wyjmujemy z piekarnika i pozostawiamy do całkowitego przestygnięcia. Galaretki rozrabiamy według przepisu na opakowaniu i wylewamy je na ciasto. Ja użyłam 5 galaretek, ponieważ lubię dużo galaretki na cieście, ale jak ktoś woli może użyć mniejszą ilość. Ciasto wstawiamy do lodówki, aby galaretki dobrze stężały.