Agusia74

Agusia74

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Biszkopt z krakersami

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Z rezerwą podchodziłam do tego placka ale niepotrzebnie. Dobre na drugi dzień.

Biszkopt z krakersami

Składniki:

Biszkopt z krakersami

 

  • 2 paczki słonych krakersów
  • każdy z 4 jajek lub jeden z 6-8 jajek i przekroić na pół jak ostygnie.

 

  • Biszkopt :
  • 4 jajka
  • 3/4 szklanki cukru
  • szklanka mąki pszennej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z krakersami
Biszkopt; Ubić białka na sztywno,dodać cukier ,żółtka,mąkę z proszkiem i delikatnie wymieszać i piec w temp 170 stopni przez 35 minut. Wymiary foremki 33 x22cm. Masa: Odlać 1,5 szklanki mleka,rozprowadzić w nim budynie i mąkę.Resztę mleka zagotować z cukrem.Na gotujące mleko wlać te budynie ciągle mieszając.Zagotować i zostawić do wystygnięcia.Chłodny budyń utrzeć z masłem Sposób układania; biszkopt-cienka warstwa kremu-krakersy-znów masa-krakersy-masa- krakersy-masa i biszkopt