mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Biszkopt z krem budyniowym i kokosem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne ciasto z kremem budyniowym i kokosem .

Biszkopt z krem budyniowym i kokosem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biszkopt z krem budyniowym i kokosem

 

  • Biszkopt
  • 6 jajek
  • 1 szkl cukru
  • 4 lyzki oleju
  • 1 szkl maki
  • 1 budyn smietankowy
  • 1 lyzeczka proszku do pieczenia
  • Krem :
  • 3 szkl mleka
  • 3/4 szkl cukru
  • 1 kostka margaryny Kasi
  • 1 szkl maki pszennej
  • aromat migdałowy

 

  • Posypka kokosowa :
  • 1 opakowanie kokosu
  • 1/4 masła
  • cukier waniliowy

Sposób przygotowania:

Biszkopt z krem budyniowym i kokosem
Pieczemy biszkopt : Oddzielamy bialka od zoltek, ubijamy bialka z cukrem na sztywno, po kolei dodajemy zoltka, nastepnie olej, i make wymieszana z budyniem i proszkiem do pieczenia. pieczemy okolo 30 min w temp 180 C z termoobiegiem . Studzimy i przekrawamy na pół . 1,5 szkl mleka trzeba zagotowac z cukrem , do reszty mleka dodać make i dobrze wymieszać , wlac to do mleka i szybko rozmieszac aż zrobi się gęsty budyń , pozostawic do ostudzenia. miekka margaryne dodawać stopniowo do zimnej masy i miksować dodać kilka kropli olejku migdałowego . Można także dodać płatki migdałów do masy .Kokos wraz z cukrem prażyć na maśle .WystudzićPrzekładamy : biszkopt - krem- biszkopt - krem i wiórki kokosowe .Wkładamy do lodówki aby masa zastygła
Biszkopt z krem budyniowym i kokosem
Gotowy biszkopt studzimy i przekrawamy na pół
Biszkopt z krem budyniowym i kokosem
Przekładamy : biszkopt - krem- i znów biszkopt
Biszkopt z krem budyniowym i kokosem
krem i wiórki kokosowe , wkładamy do lodówki