Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

biszkopt z kremem,

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Szybkie ciasto przekładane masą z budyniu

biszkopt z kremem,

Składniki:

biszkopt z kremem,

 

 

 

  • KREM BUDYNIOWO KOKOSOWY
  • 600 ml mleka
  • łyżka mąki ziemnaiczanej
  • 100 gram wiórków kokosowych
  • 3/4 szklanki cukru
  • budyń waniliowy
  • margaryna

Sposób przygotowania:

biszkopt z kremem,
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na bardzo sztywna pianę. Pod koneic dodajemy cukier. Ucieramy nadal. Następnie dodajemy po jednym żółtku cały czas miksując. Przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, oraz mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wszystko mieszamy (ale delikatnie) drewnianą łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez ok 25 minut. W jednej szklance mleka rozrabiamy budyń z łyzką mąki ziemnaiczanej. Reszte mleka gotujemy z cukrem. Do gotującego mlega dodajemy naszą masę budyniową i dokładnie mieszamy po czym wsypujemy wiórki i mieszamy aż zgęstnieje masa. Do gorącej masy dodajemy po łyżce margaryny cały czas miksując. Studzimy. Biszkopt przekrowujemy na pół. Wykładamy 3/4 masy na spód przykrywamy 2 częścią biszkoptu i nakładamy na to pozostałą część masy. Polewamy polewą czekoladową