Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę , dodać cukier dalej ubijać na sztywno. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę, włożyć do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop. KREM BUDYNIOWY Zagotować 1,5 szkl mleka z cukrem. Resztę mleka rozmieszać z budyniem, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Ostudzony budyń, utrzeć na krem z margaryną. KREM CZEKOLADOWY Przygotować tak samo jak krem budyniowy. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na 3 części. SKŁADANIE CIASTA: biszkopt krem budyniowy biszkopt krem czekoladowy biszkopt krem budyniowy Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi, odstawić do lodówki
paulinus
Danusia19671
mąka - 6 łyżek
cukier - 6 łyżek