Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Biszkopt z kremem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Często robię to ciasto, bo moim domownikom, bardzo smakuje.Można krem budyniowy, zastąpić kremem tortowym jak kto woli.

Biszkopt z kremem

Składniki:

Biszkopt z kremem

 

  • BISZKOPT
  • jajka - 6 szt
  • mąka - 6 szt
  • cukier - 6 szt
  • proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki
  • KREM BUDYNIOWY
  • budyń śmietankowy - 2 opak
  • cukier - 3 łyżki
  • margaryna - 1 kost
  • mleko - 500 ml
  • KREM CZEKOLADOWY
  • budyń czekoladowy - 1 opak
  • mleko - 300 ml
  • margaryna - 0,5 kost
  • wiórki kokosowe do posypania ciasta
  • tłuszcz do formy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem
BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek, ubić pianę , dodać cukier dalej ubijać na sztywno. Do ubitej piany dodawać po jednym żółtku, ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem, przesiać do masy, delikatnie wymieszać. Wylać ciasto na wysmarowaną tłuszczem blachę, włożyć do piekarnika, piec 35 minut w 180 stop. KREM BUDYNIOWY Zagotować 1,5 szkl mleka z cukrem. Resztę mleka rozmieszać z budyniem, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania budyniu. Ostudzony budyń, utrzeć na krem z margaryną. KREM CZEKOLADOWY Przygotować tak samo jak krem budyniowy. Upieczony i ostudzony biszkopt, przekroić na 3 części. SKŁADANIE CIASTA: biszkopt krem budyniowy biszkopt krem czekoladowy biszkopt krem budyniowy Wierzch ciasta posypać wiórkami kokosowymi, odstawić do lodówki