Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem waniliowym i kokosem
Ciasto;
białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem , delikatnie wymieszać i wylać na blachę (30x40cm) wyłożoną pergaminem. Piec w 180st. około 30 minut.Ostudzić i przekroić na pół.
Krem;
z mleka,mąki,cukru i cukru waniliowego ugotować budyń ,ostudzić i utrzeć z masłem , alkoholem i wanilią
Posypka;
masło i cukier rozpuścić na patelni , dodać kokos mieszając uprażyć na złoto (uważać żeby nie przypalić), ostudzić.
BISZKOPT- KREM-BISZKOPT-KREM-POSYPKA
Ciasto schłodzić . SMACZNEGO!
białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem , delikatnie wymieszać i wylać na blachę (30x40cm) wyłożoną pergaminem. Piec w 180st. około 30 minut.Ostudzić i przekroić na pół.
Krem;
z mleka,mąki,cukru i cukru waniliowego ugotować budyń ,ostudzić i utrzeć z masłem , alkoholem i wanilią
Posypka;
masło i cukier rozpuścić na patelni , dodać kokos mieszając uprażyć na złoto (uważać żeby nie przypalić), ostudzić.
BISZKOPT- KREM-BISZKOPT-KREM-POSYPKA
Ciasto schłodzić . SMACZNEGO!