Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Biszkopt z maką kukurydzianą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Inny niż wszystkie przepis na biszkopt.

Biszkopt z maką kukurydzianą

Składniki:

Biszkopt z maką kukurydzianą

 

  • 5 szt jajka,
  • 1/2 szkl mąka kukurydziana,
  • 1/2 szkl cukier puder,
  • 8 kropel aromat migdałowy,
  • 1 łyżeczka proszek do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z maką kukurydzianą
Żółtka z cukrem pudrem utrzeć do białości. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do żółtek delikatnie połączyć. Na masę przesiać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać aromat i ostrożnie wymieszać. Ciasto wyłożyć do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 150 stopni około 30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.