Sposób przygotowania:
Orzechowe z pianką mleczną (bezglutenowe)przygotowanie
Ciasto.
Wszystkie mąki i proszek do pieczenia łączymy ze sobą i przesiewamy.
Masło dokładnie ucieramy z cukrem i żółtkami
Dodajemy stopniowo mieszaninę mąk- miksujemy tylko do połączania się składników.
Na końcu dodajemy piane z białek
Do formy wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy ciasto i pieczemy 35-40 minut w temperaturze175 stopni C do tzw suchego patyczka
Studzimy i bardzo gęsto nakłuwamy np patyczkiem do szaszłyków.
przygotowanie
Przestudzone ciasto ponczujemy 0,5 szklanki syropu z brzoskwiń.
6 polówek brzoskwiń miksujemy z 3 łyżkami syropu, dodajemy rozpuszczoną galaretkę i wylewamy na ciasto.
Resztę brzoskwiń kroimy w kostkę i rozsypujemy równomiernie na mus.
Odstawiamy do zastygnięcia.
przygotowanie
2 galaretki cytrynowe rozpuszczamy w wrzątku i studzimy.
Gdy zaczną lekko gęstnieć, robotem ubijamy mleko aż 3krotnie zwiększy swoją objętość (około 5 minut)
Nie przerywając ubijania, cienkim strumieniem wlewamy galaretkę .
Masę od razu wylewamy na ciasto i odstawiamy do lodówki na minimum 2-3 godziny.
Smacznego