Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą adwokatową i posypką
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Wlać łyżeczkę octu. Dodać żółtka i mieszać na najmniejszych obrotach miksera. Następnie wymieszać mąki z proszkiem do pieczenia. Przesiać przez sito. Wmieszać do piany i mieszać łyżką. Wylać na brytfannę, piec ok. 25 minut w 180 st. Upieczony i ostudzony przeciąć wzdłuż na pół. MASA: Większą część mleka zagotować. W mniejszej rozmącić mąki i żółtka oraz cukier wanilinowy. Gdy mleko się zagotuje wlać rozmącone składniki. Budyń odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po trochu budyniu. Na koniec wlać adwokata. Masą przekładać biszkopty. Wyłożyć masę na dolny biszkopt, położyć większą część masy, przykryć drugą połową. Wyłożyć pozostałość masy. Placek posypać posypką cukierkową i włożyć do lodówki na ok. 2 godziny.