Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą i ananasem
Przygotować biszkopt: Ubić białka z cukrem, dodać żółtka, wymieszać delikatnie z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, wylać na tortownicę posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką. piec w temp. 160 C około 30-40 minut, po upieczeniu pozostawić biszkopt do wystygnięcia.Rozpuścić niebieskie galaretki.Odsączyć ananasy, sok przelać do garnka, do połowy soku dodać roztrzepane żółtka, mąkę i suchą galaretkę, resztę soku zagotować, wlać miesznkę i ugotować abuy powstał budyń, wystudzić. Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem pudrem, dodając budyń. Na biszkopt wyłożyć powstałą masę, schłodzić w lodówce, wyłóżyć plasterki ananasa i wylać tężejącą galaretkę.