Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą i herbatnikami
BISZKOPT
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości.Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta.Wszystko razem dokładnie wymieszać,aż ciasto będzie jednolite. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto.Piec w temp. ok.170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia.Zimny biszkopt przekroić na 2 blaty.
KREM:
z proszku budyniowego, kawy, mleka i cukru ugotuj gęsty budyń.Wystudź.Budyń utrzyj z masłem.
SKŁAD CIASTA:
Biszkopt - powidła śliwkowe - masa budyniowa -herbatniki - masa krówkowa - biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - polewa czekoladowa
Do miski wbijamy jajka i ubijamy mikserem lub trzepaczką z cukrem do białości.Mąkę przesiać, wymieszać razem z proszkiem do pieczenia i delikatnie wsypywać do ciasta.Wszystko razem dokładnie wymieszać,aż ciasto będzie jednolite. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciasto.Piec w temp. ok.170 st przez 40 min. Zostawić do ostygnięcia.Zimny biszkopt przekroić na 2 blaty.
KREM:
z proszku budyniowego, kawy, mleka i cukru ugotuj gęsty budyń.Wystudź.Budyń utrzyj z masłem.
SKŁAD CIASTA:
Biszkopt - powidła śliwkowe - masa budyniowa -herbatniki - masa krówkowa - biszkopt - masa budyniowa - herbatniki - polewa czekoladowa