BEEA123

BEEA123

Kucharz
[Przepisów: 9]

Biszkopt z masą truskawkową

  • 11
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 15

Swietne ciasto zwłaszcza w sezonie.

Biszkopt z masą truskawkową

Składniki:

Biszkopt z masą truskawkową

 

  • Cienki biszkopt: 3 jajka
  • pół szklanki cukru
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1/4 szklanki mączki ziemniaczanej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • Masa:
  • 1 litr zmiksowanych truskawek
  • pół litra śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 4 dag żelatyny
  • 2 galaretki truskawkowe
  • pół kilograma truskawek

Sposób przygotowania:

Biszkopt z masą truskawkową
Biszkopt: Jajka ubić z cukrem na gęstą masę dodać zmieszane mąki i proszek(przesiane przez sitko).Upiec biszkopt na złoty kolor. MASA: Ubić śmietane z cukrem pudrem ,dodać zmiksowaną część truskawek oraz żelatynę(rozpuszczam zawsze w poł szklanki zimnej wody następnie wkladam ze szklanką do garnka z wodą i podgrzewam do rozpuszczenia).Masę wylać na biszkopt i ułożyć truskawki .Wstawic do lodówki gdy masa zastygnie wylać na wierzch galaretki.