Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Biszkopt z mleczną pianką i powidlami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Prosty przepis na ciasto z owocami

Biszkopt z mleczną pianką i powidlami

Składniki:

Biszkopt z mleczną pianką i powidlami

 

  • 8 jajek
  • 8-9 łyżek cukru
  • 8-9 łyżek maki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • mleczna pianka
  • Mleko skondensowane niesłodzone
  • 3 łyżki żelatyny
  • Cukier waniliowy
  • 0,5 szklanki cukru pudru
  • Reszta:
  • Powidła mirabelkowe
  • brzoskwinie

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z mleczną pianką i powidlami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na 3 części.
Przygotować zelatynę. Schłodzić. Mleko ubić na puch z cukrami. Dodać zimną żelatynę i zmiksować.
Pierwszy biszkopt posmarowac powidłami. Przykryc drugim i posmarować połową mlecznej pianki. Na moment wstawić do lodówki żeby reszta nie zdążyła nam stężeć. Przykryć biszkoptem. Wyłożyć brzoskwinie w plasterkach i zalac resztą mlecznej pianki. Wstawić do lodówki.