Sposób przygotowania:
Biszkopt z mleczną pianką i powidlami
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni. Przeciąć na 3 części.
Przygotować zelatynę. Schłodzić. Mleko ubić na puch z cukrami. Dodać zimną żelatynę i zmiksować.
Pierwszy biszkopt posmarowac powidłami. Przykryc drugim i posmarować połową mlecznej pianki. Na moment wstawić do lodówki żeby reszta nie zdążyła nam stężeć. Przykryć biszkoptem. Wyłożyć brzoskwinie w plasterkach i zalac resztą mlecznej pianki. Wstawić do lodówki.
Przygotować zelatynę. Schłodzić. Mleko ubić na puch z cukrami. Dodać zimną żelatynę i zmiksować.
Pierwszy biszkopt posmarowac powidłami. Przykryc drugim i posmarować połową mlecznej pianki. Na moment wstawić do lodówki żeby reszta nie zdążyła nam stężeć. Przykryć biszkoptem. Wyłożyć brzoskwinie w plasterkach i zalac resztą mlecznej pianki. Wstawić do lodówki.