Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z pianką, owocami i galaretką
Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na puszystą, gęstą pianę. Dodajemy po jednym żółtku i odrobinie cukru cały czas ubijając. Po dodaniu wszystkich żółtek oraz cukru, przesiewamy obie mąki, proszek oraz kakao i delikatnie mieszamy, najlepiej drewnianą łyżką. Biszkopt pieczemy w temp. 180st ok 30 minut- do suchego patyczka.Pianka: Śmietankę ubijamy wraz z dodatkiem smietanfixu i cukru pudru. Na koniec wlewamy przestudzoną, rozpuszczoną galaretkę truskawkową. Piankę możemy wstawić na chwilkę do lodówki, żeby szybciej stężała, ale musimy uważać żeby nie wyciągnąć jej za późno.Banana i truskawki kroimy w plasterki, pomarańczę w drobną kostkę. Układamy wedle pomysłu- u mnie były to kwiaty.Galaretki rozpuszczamy tak jak na opakowaniu- każdą w 0.5l gorącej wody i przestudzonymi zalewamy cisto. Po wylaniu pierwszej galaretki dobrze jest wstawić ciasto do lodówki, wtedy szybciej stężeje i będzie można wylać drugi kolor. Tak samo robimy przed ostatnią galaretką. Podajemy schłodzone.