Sposób przygotowania:
Biszkopt z poziomkami
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka i ubić na małych obrotach. Później dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć łyżką. Przelać na brytfannę wysmarowaną masłem i piec ok. 25 minut w 180 st.
Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Następnie przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Bitą śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć na ciasto. Powbijać delikatnie poziomki. Wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.
Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Następnie przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Odstawić do lekkiego stężenia. Bitą śmietanę ubić, dodać do niej rozpuszczoną żelatynę. Przełożyć na ciasto. Powbijać delikatnie poziomki. Wylać tężejącą galaretkę. Wstawić do lodówki na ok. 1 godzinę. Smacznego.