Sposób przygotowania:
Biszkopt z truskawkowym mascarpone
Przygotować biszkopt: rozpuścić margarynę, wystudzić. Mąki wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodawać stopniowo cukier cały czas ubijać, następnie żółtka, wystudzoną margarynę. Na koniec dodać przesiana mąkę, miksowac na najmniejszych obrotach. Prostokątną formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać masę biszkoptową, piec w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 160-170 stopni ok 25-30 minut.Wyjmujemy biszkopt, z wysokości ok 50cm zrzucić formę z biszkoptem na ziemię, odłożyć do wystudzenia.
Przygotować masę: zmiksowane truskawki z cukrem delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wylać na forme tak aby po stężęniu wykroić kosteczki.
Truskawki pokroić na ćwiartki.
Z wystudzonego biszkoptu zdjąć papier, nasączyć herbatą. Na górę wyłożyć masę mascarpone, udekorować truskawkami i kosteczkami galaretki. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
Przygotować masę: zmiksowane truskawki z cukrem delikatnie wymieszać z serkiem mascarpone.
Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, wylać na forme tak aby po stężęniu wykroić kosteczki.
Truskawki pokroić na ćwiartki.
Z wystudzonego biszkoptu zdjąć papier, nasączyć herbatą. Na górę wyłożyć masę mascarpone, udekorować truskawkami i kosteczkami galaretki. Odstawić do lodówki na kilka godzin.
ksiazak30
wedith1
Cieszę się że smakował :)