tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Biszkopt ze smietanowym kremem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Biszkopt ze śmietanowym kremem

Biszkopt ze smietanowym kremem

Składniki:

Biszkopt ze smietanowym kremem

 

  • CIASTO:
  • 5 łyżek mąki pszennej
  • 5 jajek
  • 5 łyżek cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • KREM:
  • 1 litr śmietany 30 %
  • 3 galaretki owocowe o różnych smakach i kolorach

Sposób przygotowania:

Biszkopt ze smietanowym kremem
Jaja ubić z cukrem na gęstą masę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i posmarowac masłem. Wlać ciasto i piec 20 minut w piekarniku o temperaturze 180C. Przygotować krem: schłodzoną śmietanę dokładnie ubić. jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Wlewać stopniowo do ubitej śmietany, nadal ubijając. Pozostałe galaretki rozpuścić, każdą osobno, w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić i wlać do płaskich naczyń.Gdy zastygną pokroić w drobną foremną kostkę, dodać do kremu i wymieszać. Krem ułożyć równą warstwą na cieście i przybrać kawalkami galaretki. Wystudzony biszkopt wstawić na godzinę do lodówki.