Sposób przygotowania:
Biszkopt ze smietanowym kremem
Jaja ubić z cukrem na gęstą masę. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem i posmarowac masłem. Wlać ciasto i piec 20 minut w piekarniku o temperaturze 180C. Przygotować krem: schłodzoną śmietanę dokładnie ubić. jedną galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Wlewać stopniowo do ubitej śmietany, nadal ubijając. Pozostałe galaretki rozpuścić, każdą osobno, w połowie ilości wody podanej na opakowaniu, ostudzić i wlać do płaskich naczyń.Gdy zastygną pokroić w drobną foremną kostkę, dodać do kremu i wymieszać. Krem ułożyć równą warstwą na cieście i przybrać kawalkami galaretki. Wystudzony biszkopt wstawić na godzinę do lodówki.
bajtek