graciana3

graciana3

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 245]

biszkoptowy przkładaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

ciasto długo zachowuje świeżość

biszkoptowy przkładaniec

Składniki:

biszkoptowy przkładaniec

 

  • SKŁADNIKI
  • 1 SZKLANKI.MĄKI
  • 1 SZKLANKI. MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • 2 SZKLANKI. CUKRU.
  • 10 JAJEK
  • 3 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

 

  • MASA
  • 1 DUŻY SŁOIK SMAŻONYCH JABŁEK
  • 2 KOLOROWE GALARETKI
  • 1 SŁOIK ULUBIONEGO DŻEMU
  • 1 ŁYŻKA MĄKI

 

Sposób przygotowania:

biszkoptowy przkładaniec

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę.stopniowo dodawać po 1 żółtku .na koniec dodać mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Ciasto podzielić na 2 części ,do jednej dodać kakao a do drugiej 1 łyżkę mąki.upiec dwa biszkopty.po wystygnięciu przekroić każdy z nich na pół.jabłka rozgrzać w rondelku dodać 1 galaretkę w proszku. Ciasto ułóż jedno na drugie smarując na przemian jabłkami i dżemem.na wierzch polej zsiadającą się galaretką.