Sposób przygotowania:
Ciasto makowo-biszkoptowe z masą
Ciasto makowe: Masło rozpuścić i przestudzić. Całe jajka z cukrem ubić do białości, połączyć z masłem. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mak, wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/35 cm. Włożyć do nagrzanego do 189 stopni piekarnika i piec około 35-40 minut. Upieczone ostudzić, przekroić wzdłuż na 2 blaty. Biszkopt: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę dodając stopniowo cukier i cukier wanilinowy. Nie przerywając ubijania dodawać po 1 żółtku. Ciasto przelać do foremki (o takich samych wymiarach jak ciasto makowe) i włożyć do piekarnika. Piec w temp 180 stopni na złoty kolor, ostudzić. Masa: Masło z cukrem pudrem utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać po łyżce śmietany i sok z cytryny. Na końcu dodać odrobinę barwnika, wymieszać. Przekładać upieczone zimne blaty ciasta. Po wierzchu posmarować odrobiną masy i posypać wiórkami kokosowymi.