Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Bitki cielęce z cytryną

         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oczyszczoną cielęcinę umyć, osuszyć, pokrajać na cienkie porcje, lekko zbić i

Bitki cielęce z cytryną

Składniki:

Bitki cielęce z cytryną

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki cielęce z cytryną
Oczyszczoną cielęcinę umyć, osuszyć, pokrajać na cienkie porcje, lekko zbić i oprószyć pieprzem. Masło stopić na patelni nie rumieniąc i na rozgrzane włożyć przygotowane zrazy. Pozostawić pod przy­kryciem na wolnym ogniu, a gdy się lekko obrumienią, przewrócić, oprószyć solą, skropić sokiem z cy­tryny i posypać tartą bułką. Dusić pod przykryciem do miękkości. Podawać z zielonym groszkiem, zie­mniakami duszonymi i surówką.

Tagi:

tarta