Sposób przygotowania:
Bitki schabowe z makaronem i grzybami
Plastry schabu rozbijam , posypuję solą ziołową i mielonym pieprzem syczuańskim z każdej strony.
W szerokim rondlu rozgrzewam masło klarowane, obsmażam mięso z każdej strony , dodaję resztę przypraw i zalewam gorącą wodą. Duszę do miękkości mięsa.
Pod koniec zagęszczam skrobią kukurydzianą.
Najlepiej smakuje z makaronem, u mnie razowy, jako dodatek marynowane prawdziwki.
W szerokim rondlu rozgrzewam masło klarowane, obsmażam mięso z każdej strony , dodaję resztę przypraw i zalewam gorącą wodą. Duszę do miękkości mięsa.
Pod koniec zagęszczam skrobią kukurydzianą.
Najlepiej smakuje z makaronem, u mnie razowy, jako dodatek marynowane prawdziwki.
mysza75
zbysiowa
Dziękuję :)