Sposób przygotowania:
Bitki w piwie z karmelizowanymi jabłkami
Kotlety schabowe rozbijamy tłuczkiem, używamy do tego folii. Każdy kotlet obtaczamy w mące. Kotlety podsmażamy na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju na patelni.
Do patelni wlewamy piwo jabłkowe. Zeskrobujemy mąkę z dna naczynia łopatką. Kolejno dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i całość dusimy pod przykryciem około pół godziny.
Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę mniej więcej 1cm. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy jabłka i na wolnym ogniu smażymy całość około 5 minut aż zrobią się szkliste. Dodajemy tymianku. Doprawiamy odrobina soli i pieprzu do smaku. Bitki podajemy z położonymi na nich jabłkami. Życzę smacznego :)
Do patelni wlewamy piwo jabłkowe. Zeskrobujemy mąkę z dna naczynia łopatką. Kolejno dodajemy koncentrat pomidorowy, przyprawy i całość dusimy pod przykryciem około pół godziny.
Jabłko obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę mniej więcej 1cm. Jabłko skrapiamy sokiem z cytryny. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy jabłka i na wolnym ogniu smażymy całość około 5 minut aż zrobią się szkliste. Dodajemy tymianku. Doprawiamy odrobina soli i pieprzu do smaku. Bitki podajemy z położonymi na nich jabłkami. Życzę smacznego :)