polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Bitki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiaj w całym domu pachnie bitkami

Bitki wieprzowe

Składniki:

Bitki wieprzowe

 

  • 1/2 kg surowej szynki wieprzowej
  • 1 cebula
  • 1/2 szklanki wody
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na cienkie porcje, lekko rozbić, natrzeć pieprzem. Na rozgrzany olej włożyć przygotowane mięso, lekko obrumienić z obu stron. Następnie posolić, skropić sokiem z cytryny i posypać bułką tartą. Cebulę pokroić w plasterki, zeszklić na maśle, dodać bitki, podlać wodą i dusić do miękkości.

Tagi:

tarta szynka