Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Bitki wieprzowe oraz frytki i surówka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bitki podajemy z ziemniakami z wody, z frytkami, oraz z ryżem na sypko.

Bitki wieprzowe oraz frytki i surówka

Składniki:

Bitki wieprzowe oraz frytki i surówka

 

  • łopatka tylna wieprzowa bez kości 60 dag
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy grzybowy
  • jajko 1 szt
  • mąka
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe oraz frytki i surówka
Mięso dobrze umyć, osuszyć pokroić na 5 - 6 kotletów. Rozbić kotlety młoteczkiem do mięsa, posolić, popieprzyć, skropić sosem sojowo grzybowym, oraz ulubionymi ziołami. Włożyć mięso do maki nasypanej na talerzyk, obtoczyć ze wszystkich stron. Zanurzyć w rozbitym jaju i znów w mące. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Usmażone bitki przełożyć do rondelka, podlać 4-5 łyżkami wody, szczelnie nakryć i parować około 5 minut.