Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Bitki wieprzowe z nektarynkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

W taki sposób można przygotować mięso z kurczaka lub z indyka.

Bitki wieprzowe z nektarynkami

Składniki:

Bitki wieprzowe z nektarynkami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe z nektarynkami
Kotlety schabowe umyć, osuszyć, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym oleju. Pod koniec do mięsa dodać posiekaną cebulkę i zeszklić. Mięso z cebulą przełożyć do rondla, dodać surowe masło, połowę pokrojonej nektarynki, wlać 2 łyżki wody i dusić pod przykryciem około 10 minut. Następnie dodać śmietanę, pozostałą, pokrojoną, połowę nektarynki, zamieszać i gotować ok 3 minut. Przyprawić do smaku sola i pieprzem