Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Bitki wieprzowe z węgierską nutą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bitki wieprzowe z nutą węgierskiego smaku - pyszne i sycące jedzonko

Bitki wieprzowe z węgierską nutą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Bitki wieprzowe z węgierską nutą

 

  • schab bez kości 5-6 plastrów
  • 1 cebula biała
  • 1 cebula czerwona
  • 1-2 marchewki
  • sól
  • pieprz
  • pasta do gulaszu węgierskiego 2-3 łyżki
  • mąka do panierowania
  • jajka 2 szt
  • 450 ml buliony warzywnego
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Bitki wieprzowe z węgierską nutą
Marchewkę i cebulę obieramy, następnie cebulę kroimy w piórka a marchew ścieramy na dużych oczkach, w woku na łyżce oleju podsmażmy cebulę dodając odrobinę soli, kiedy się zeszkli dodajemy marchewkę, dokładnie mieszamy i podduszamy, na koniec dodajemy węgierską pastę do gulaszu i doprawiamy pieprzem. schab oprószamy solą i pieprzem i rozbijamy, następnie panierujemy w jajku i w mące, smażymy na rozgrzanym tłuszczu, przekładamy kotleciki na dużą patelnie, podlewamy około 450 ml bulionu, na wierzch nakładamy podduszone warzywa i całość dusimy na wolnym ogniu przez około 25 minut. Smacznego
Bitki wieprzowe z węgierską nutą
kotlety rozklepujemy i panierujemy w jajku i mące
Bitki wieprzowe z węgierską nutą
smażymy na złoto po czym podlewamy bulionem warzywnym
Bitki wieprzowe z węgierską nutą
cebulę duismy z marchewką dodając pastę węgierską do gulaszu
Bitki wieprzowe z węgierską nutą
na wierzch kotletów zalanych bulionem nakładamy warzywa i dusimy