Sposób przygotowania:
Bitki wołowe w paprykowym sosie
Mięso na bitki dokładnie myję i dzielę na plastry, każdy rozklepuję tłuczkiem. Obraną cebulę i czosnek kroję w piórka/ plasterki i obsmażam na tłuszczu (u mnie olej z pestek winogron). Jak ciut zmiękną dodaję plastry mięsa, duszę aż włókna się całkiem pozamykają. Wtedy wlewam gorącą wodę i dodaję przyprawy , słodką paprykę, ziele, ang. listki laurowe, zielony pieprz, chilli, i sól . Mięso gotuję około dwóch godzin.
Umytą i pozbawioną pestek paprykę, kroję w kosteczkę i dodaję po półtorej godzinie razem z imbirem i tymianek do gotującego się mięsa.
Na koniec mięso wyciągam, a sos miksuje blenderem, pozostałe kulki ziela ang. wyciągam łyżką cedzakową. Następnie doprawiam do smaku soląi zagęszczam skrobią.
Mięso wykładam na talerz i polewam sosem, podaję z warzywami.
Umytą i pozbawioną pestek paprykę, kroję w kosteczkę i dodaję po półtorej godzinie razem z imbirem i tymianek do gotującego się mięsa.
Na koniec mięso wyciągam, a sos miksuje blenderem, pozostałe kulki ziela ang. wyciągam łyżką cedzakową. Następnie doprawiam do smaku soląi zagęszczam skrobią.
Mięso wykładam na talerz i polewam sosem, podaję z warzywami.
mysza75
zbysiowa
Dziękuję:)
edytaha
zbysiowa
Dziękuję Edytko, i tak smakowały:)