formen

formen

Szef Kuchni
[Przepisów: 26]

bitki wołowe z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

niesamowicie smaczne danie!!! Trochę wysiłku i mamy idealny obiad!!!!

bitki wołowe z pieczarkami

Składniki:

bitki wołowe z pieczarkami

 

  • 1 kostka rosołowa-najlepiej wołowa
  • 400 gram wołowiny zrazowej
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki mąki
  • 1 cebula
  • pieprz
  • 6 dużych pieczarek

Sposób przygotowania:

bitki wołowe z pieczarkami
Kostkę rozpuścić w 0, 5 litra gorącej wody. Mięso pokroić, cienko rozbić, oprószyć pieprzem i mąką. Rozgrzać masło i olej. Bitki smażyć na rumiano z obu stron. Cebulę i pieczarki pokroić w plastry. Dodać do mięsa i wszystko razem podsmażyć. Podlać bulionem i dusić na małym ogniu przez 50-60 minut.

Tagi:

wołowina