Sposób przygotowania:
Bitki z ananasem.
Schab umyć,wysuszyć i oczyścić z błonek.Pokroić w grube kotlety i ponacinać,aby zrobić kieszonkę.Rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.Ananasy osączyć z zalewy na sitku,przekroić na pół
i po połowie włożyć do każdej kieszonki mięsnej.Kieszonki spiąć
mocno wykałaczkami.Mięso jeszcze raz posypać przyprawami i obtoczyć w mące.Smażyć na rumiano i podawać na podduszonych osobno plastrach ananasa.Przybrać listkami mięty.
i po połowie włożyć do każdej kieszonki mięsnej.Kieszonki spiąć
mocno wykałaczkami.Mięso jeszcze raz posypać przyprawami i obtoczyć w mące.Smażyć na rumiano i podawać na podduszonych osobno plastrach ananasa.Przybrać listkami mięty.
Mikrula