marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Bitki z ananasem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso umyć,osuszyć i oczyścić z błon.Naciąć,aby zrobić kieszonkę i rozbić.Ananasy osączyć i nadziać połówkami owocu.Spiąć,obtoczyć.Usmażyć.

Bitki z ananasem.

Składniki:

Bitki z ananasem.

 

Sposób przygotowania:

Bitki z ananasem.
Schab umyć,wysuszyć i oczyścić z błonek.Pokroić w grube kotlety i ponacinać,aby zrobić kieszonkę.Rozbić lekko tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem.Ananasy osączyć z zalewy na sitku,przekroić na pół
i po połowie włożyć do każdej kieszonki mięsnej.Kieszonki spiąć
mocno wykałaczkami.Mięso jeszcze raz posypać przyprawami i obtoczyć w mące.Smażyć na rumiano i podawać na podduszonych osobno plastrach ananasa.Przybrać listkami mięty.

Tagi:

zioła beza bezy