dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bitki z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Smaczne bitki z grzybami leśnymi.

Bitki z grzybami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bitki z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki z grzybami
Mięso płuczemy i osuszamy. Kroimy w średniej wielkości plasterki. Lekko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem i obsmażamy z obu stron. Przekładamy do garnka. Cebulę obieramy i siekamy. Również przesmażamy i dodajemy do mięsa. Dodajemy liść i kilka ziarenek ziela. Dolewamy ok 2 szkl wody. Gotujmy na wolnym ogniu. Po ok 30 minutach dodajemy pokrojone w duże kawałki grzyby. Dodajemy odrobinę rozmarynu. Dusimy do miękkości. Na koniec zagęszczamy sos mąką i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!
Bitki z grzybami
Mięso oczyszczamy i kroimy w plasterki.
Bitki z grzybami
Grzyby dokładnie płuczemy i kroimy w kawałki.
Bitki z grzybami
Mięso dusimy z cebulą i grzybami do miękkości.