ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Bitki z szynki w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Dobry obiad na niedzielę. Chuda szynka w pysznym sosie. Do tego kluski, surówka i cała rodzina odejdzie zadowolona od stołu.

Bitki z szynki w sosie własnym

Składniki:

Bitki z szynki w sosie własnym

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki z szynki w sosie własnym
Mięso myjemy, kroimy w plastry, obsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Następnie podsmażamy cebulę i czosnek. Wkładamy mięso i warzywa do rondla, dodajemy wszystkie przyprawy, polewamy rosołem i dusimy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody, wlewamy do sosu, dodajemy śmietanę, zagotowujemy. Podajemy z kluskami.   

Tagi:

szynka