Sposób przygotowania:
Bitki w sosie własnym z marchewką
Mięso pokroić w plastry i rozbić młotkiem, posolić lekko.
Rozgrzać tłuszcz i przyrumienić szybko wszystkie plastry na ostrym ogniu. Marchewkę pokroić w kawałki i potem wzdłuż na plasterki, cebulę w pół talarki i przyrumienić na tym samym tłuszczu. Na dnie naczynia do duszenia włożyć marchewkę na wierzch mięso i przyrumienioną cebulę.. Posypać przyprawami, patelnię po smażeniu mięsa przelać gorącą wodą i razem z tłuszczem wlać do naczynia z warzywami i mięsem. Przykryć i dusić ok 20 mi. Podać z ryżem i papryką konserwową
Rozgrzać tłuszcz i przyrumienić szybko wszystkie plastry na ostrym ogniu. Marchewkę pokroić w kawałki i potem wzdłuż na plasterki, cebulę w pół talarki i przyrumienić na tym samym tłuszczu. Na dnie naczynia do duszenia włożyć marchewkę na wierzch mięso i przyrumienioną cebulę.. Posypać przyprawami, patelnię po smażeniu mięsa przelać gorącą wodą i razem z tłuszczem wlać do naczynia z warzywami i mięsem. Przykryć i dusić ok 20 mi. Podać z ryżem i papryką konserwową