dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Bitki z wiśniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 400
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Bitki ze schabu duszone z wiśniami z dodatkiem czerwonego wina. Znakomite mięso z ryżem lub kaszą i surówką.

Bitki z wiśniami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Bitki z wiśniami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Bitki z wiśniami
Wiśnie płuczemy i osuszamy. Usuwamy pestki. Mięso płuczemy i oczyszczamy. Kroimy w średniej grubości plastry. Lekko rozbijamy tłuczkiem i nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do garnka. Dodajemy masło, wodę i winą. Wsypujemy szczyptę imbiru, soli, pieprzu i 1/2 szkl wiśni. Dusimy na wolnym ogniu. Jak mięso jest już miękkie, to wlewamy mąkę wymieszaną w niewielkiej ilości wody. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku. Dodajemy pozostałe wiśnie. Na koniec wlewamy śmietanę i mieszają krótko podgrzewamy. Podajemy posypane natką pietruszki. Smacznego!
Bitki z wiśniami
Wiśnie dokładnie płuczemy i usuwamy pestki.
Bitki z wiśniami
Pokrojone mięso obsmażamy z obu stron na złoty kolor.
Bitki z wiśniami
Do miesa dodajemy wiśnie, wino i przyprawy i dusimy.

Tagi:

schab