Sposób przygotowania:
Blade pączki z kolorową wkładką
Podgrzewamy mleko, dodajemy do niego drożdże, łyżkę mąki oraz łyżkę cukru odstawiamy aby zaczęły pracować. Do dużej miski przesiewam mąkę z sodą i solą. Wsypujemy mieszankę keksową zostawiając sobie jedną łyżkę do dekoracji. Mieszamy dokładnie by mieszanka równo się rozmieściła. Do wyrośniętych drożdży dodajemy resztę cukru, jajko,zapach i olej dokładnie mieszamy. Wylewamy do mąki i wyrabiamy aż ciasto przestanie brudzić ręce. Przykrywamy do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość rwiemy kawałki i formujemy kule które odkładamy do ponownego wyrośnięcia. Parujemy nad gotującą się wodą około 8 min. Zimne polewamy roztopioną czekoladą z masłem i mlekiem, posypujemy mieszanką.