Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Bliny z grzybami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Niedrogie,szybkie i proste do przyrządzenia!

Bliny z grzybami

Składniki:

Bliny z grzybami

 

  • 2szkl.mąki,
  • 10dag.masła,
  • 4 jajka,
  • 1/2szkl.zsiadłego mleka,
  • sól,
  • olej do smażenia
  • 40dag.grzybów,(boczniaków,pieczarek lub leśnych mrożonych),
  • 1 łyżka masła,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Bliny z grzybami
Grzyby pokroić podsmażyć na maśle,doprawić solą i pieprzem,odstawić.Mąkę wymieszać ze stopionym masłem,żółtkami i zsiadłym mlekiem,posolić i na koniec połączyć je z pianą ubitą z białek i delikatnie wymieszać.Na patelni(14-16cm) rozgrzać olej wlewać po chochelce ciasta,rozprowadzić równomiernie,wierzch posypać usmażonymi grzybami,po 1-2min.,odwracać placki i smażyć jeszcze 2-3min na małym ogniu.

Tagi:

jajko jajka