Sposób przygotowania:
Blok czekoladowy
Należy podgrzać wszystkie składniki, następnie trzeba to ostudzić.
Do lekko ostudzonej masy wysypać 3 szklanki mleka w proszku ciągle mieszając oraz 1,5 paczki herbatników i trochę siekanych orzechów.
Podłużną foremkę do ciasta wykładamy folią aluminiową i smarujemy ją cienko masłem i wlewamy do niej wymieszaną masę.
Wstawiamy do lodówki . Gdy zakrzepnie kroi się ją ostrym nożem na kawałki.
Do lekko ostudzonej masy wysypać 3 szklanki mleka w proszku ciągle mieszając oraz 1,5 paczki herbatników i trochę siekanych orzechów.
Podłużną foremkę do ciasta wykładamy folią aluminiową i smarujemy ją cienko masłem i wlewamy do niej wymieszaną masę.
Wstawiamy do lodówki . Gdy zakrzepnie kroi się ją ostrym nożem na kawałki.