Beata1835

Beata1835

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Blok czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Wykonaj według przepisu podanego poniżej

Blok czekoladowy

Składniki:

Blok czekoladowy

 

  • 1 paczka margaryny
  • 1/2 szklanka wody
  • 1 i 1/5 szklanka cukru
  • cukier wanilinowy
  • 2 łyżki kakao
  • 3 szklanki mleka w proszku
  • 1,5 paczki herbatników
  • siekane orzechy

Sposób przygotowania:

Blok czekoladowy
Należy podgrzać wszystkie składniki, następnie trzeba to ostudzić.

Do lekko ostudzonej masy wysypać 3 szklanki mleka w proszku ciągle mieszając oraz 1,5 paczki herbatników i trochę siekanych orzechów.

Podłużną foremkę do ciasta wykładamy folią aluminiową i smarujemy ją cienko masłem i wlewamy do niej wymieszaną masę.

Wstawiamy do lodówki . Gdy zakrzepnie kroi się ją ostrym nożem na kawałki.