Sposób przygotowania:
Błyskawiczny placek z orzechami
Przygotowanie:
W dużym naczyniu ubić pianę i połączyć delikatnie ( aby nie opadła) z orzechami,podlać stopionym masłem.Żółtka wymieszać z masłem,cukrem,mąką,rumem,szczyptą soli.Zrobić kulę,rozwałkować na stolnicy i przełożyć do przygotowanej uprzednio brytfanny.Nakładać drewnianą łyżką pianę z białek.Piec w średniej temp.Placek jeszcze ciepły należy posypać obficie cukrem pudrem.
W dużym naczyniu ubić pianę i połączyć delikatnie ( aby nie opadła) z orzechami,podlać stopionym masłem.Żółtka wymieszać z masłem,cukrem,mąką,rumem,szczyptą soli.Zrobić kulę,rozwałkować na stolnicy i przełożyć do przygotowanej uprzednio brytfanny.Nakładać drewnianą łyżką pianę z białek.Piec w średniej temp.Placek jeszcze ciepły należy posypać obficie cukrem pudrem.