Misiowe Puszyści

Misiowe Puszyści

Kucharz
[Przepisów: 24]

Bób z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Bób ugotować, obrać ze skórki. Umyte i osuszone większe grzyby po kroić w

Bób z grzybami

Składniki:

Bób z grzybami

 

  • 50 dag bobu
  • 50 dag świeżych grzybów (pieczarki, kurki, podgrzybki)
  • szklanka bulionu
  • pół szklanki śmietany
  • 2 cebule
  • 2 łyżki margaryny
  • łyżka mąki
  • 3-4 łyżki posiekane natki pietruszki
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Bób z grzybami
Bób ugotować, obrać ze skórki. Umyte i osuszone większe grzyby po kroić w paseczki, mniejsze pozostawić w całości. W rondlu stopić margarynę, zeszklić na niej drobno pokrojoną ce bulę, dodać grzyby i chwilę smażyć, mieszając. Posolić, dodać pieprz, podlać bulionem i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż grzyby będą prawie miękkie. Następnie dodać bób, wymieszać i chwilę dusić razem. Mąkę rozprowadzić śmietaną, wlać do po trawy, zagotować, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem, posypać natką pietruszki. 100 g - 100 kcal

Tagi:

grzyby bób