Sposób przygotowania:
Bobaski z kurczaka w boczku wędzonym
Ryż zalać wrzątkiem, wodę osolić, gotować wg czasu podanego na kartoniku. Sos: 2 łyżki jogurtu wymieszać z majonezem, dodać 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz i szczypiorek. Schłodzić. Mięso pokroić na podłużne cząstki- naszykować odpowiednia ilość plasterków boczku. Kurczaka doprawić solą, pieprzem, papryką. Cząstkę kurczaka i cebuli zawijać w plaster boczku. Smażyć na rozgrzanym oleju, obracając, do zarumienienia boczku. Na łyżce oleju podsmażyć marchewkę, doprawić solą, pieprzem i keczupem. Na drugiej połowie patelni podsmażyć czosnek, dodać szpinak, przemieszać, wystarczy 1- 2 min. doprawić sola i pieprzem. Można podawać razem wymieszane lub oddzielnie.
bernika
Sandra S