pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Boczek na grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

jeśli jeszcze nie jedliście boczku z grilla koniecznie wypróbujcie

Boczek na grilla Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Boczek na grilla

 

  • 30 dag boczek surowy bez kości,
  • do smaku przyprawa do steków,
  • do smaku cząber

 

Sposób przygotowania:

Boczek na grilla
Boczek kroimy w paski. Z jednej strony posypujemy przyprawą do steków, z drugiej tymiankiem lub cząbrem. Lekko przyciskamy dłonią przyprawy, aby się trzymała boczku i grillujemy. Jedno z najprostszych i najsmaczniejszych dań z grilla. Oczywiście przyprawy mogą być dowolne. Idea jest taka, aby z jednej strony była przyprawa zawierająca sól, a z drugiej ziołowa. Zaczynamy grillować od strony "słonej". Wytapiający się tłuszcz wsiąknie trochę w zioła ochroni przyprawę ziołową przed zwęgleniem, gdy będzie grillowali boczusia z drugiej strony.
Boczek na grilla
Boczek na grilla 2 strona