paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Boczek pieczony

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Boczek, rolowany i pieczony z przyprawami.

Boczek pieczony Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczek pieczony

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony
Płat boczku przyprawić najpierw solą morską oraz czosnkiem lekko wklepując przyprawy na całości boczku. Następnie cały boczek posypać pieprzem i papryką wędzoną słodką i również wklepać przyprawy w boczek. Na koniec wklepać majeranek. Boczek pozostawić na 8 godzin można również na noc w lodówce. Później należy boczek zrolować i obwiązać go dratwą na całej długości. Piec około 1 godziny w nagrzanym piekarniku. Po upieczeniu pozostawić aby całkowicie wystygł.
Boczek pieczony
Płat boczku przyprawić najpierw solą morską oraz czosnkiem lekko wklepując przyprawy na całości boczku. Następnie cały boczek posypać pieprzem i papryką wędzoną słodką i również wklepać przyprawy w boczek.
Boczek pieczony
Na koniec wklepać majeranek. Boczek pozostawić na 8 godzin można również na noc w lodówce.
Boczek pieczony
Później należy boczek zrolować i obwiązać go dratwą na całej długości.
Boczek pieczony
Po upieczeniu pozostawić aby całkowicie wystygł.