gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Boczek pieczony w rękawie do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Boczek myjemy i osuszamy ręcznikiem...

Boczek pieczony w rękawie do chleba

Składniki:

Boczek pieczony w rękawie do chleba

 

 

 

Sposób przygotowania:

Boczek pieczony w rękawie do chleba
Boczek myjemy i osuszamy ręcznikiem. Następnie przyprawiamy z obu stron przyprawami: solą, pieprzem, solą czosnkową, pieprzem ziołowym i przyprawą do wieprzowiny. Tak przyprawiony boczek odstawiamy na 3 godziny, aby trochę przeszedł przyprawami. Przyprawiony boczek wkładamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy z oby stron rękaw. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 1,5 godziny. Tak przyrządzony boczek świetnie pasuje do chleba. Moja rodzina go uwielbia :)