Sposób przygotowania:
Boczek w glazurze
Boczek myję osuszam nacieram na całości solą i pieprzem,czosnek obieram przeciskam przez praskę,nacieram nim mięso,zawijam boczek w rulon owijam grubą bawełnianą nicią.Bejca: Do miseczki wlewam płynny miód,dodaję ketchup i musztardę,olej oraz przeciśnięty przez praskę czosnek,dodaję sól oraz pieprz mieszam dokładnie-bejca powinna mieć konsystencję gęstej śmietany.Odstawiam na 10 minut aby składniki się przegryzły.I tak powstałą bejcą smaruję mięso.Odstawiam na 1 godzinę do lodówki po czym wyjmuję,i ułożone mięso w naczyniu żaroodpornym wkładam do nagrzanego do 200*c piekarnika na 15 minut następnie mięso przykrywam pokrywą od naczynia zmniejszam temp do 180*c i piekę do momentu aż mięso będzie miękkie około 1,5-2 godzin.