moli

moli

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Boczek wieprzowy nadziewany

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Boczek mozna jesc na goraco jako pelne danie ,albo na zimno ....

Boczek wieprzowy nadziewany

Składniki:

Boczek wieprzowy nadziewany

 

  • 2 kg boczku wieprzowego
  • 1 cebula
  • 4 lyzki musztardy ostrej
  • 1 lyzka octu winnego
  • 1 lyzka miodu
  • pieprz,dratwa spozywcza ,listek laurowy ,pare ziarenek
  • angielskich
  • 2 lyzki oleju

Sposób przygotowania:

Boczek wieprzowy nadziewany
Boczek pluczemy i suszymy .Do naczynia dajemy :musztarde,
ocet i miod ,mieszamy i ta zaprawa nacieramy boczek .Wkladamy do woreczka foliowego z reszta zaprawy i zamykamy
klamerka .Wstawiamy do lodowki na minimum 6 godz. (najlepiej
na noc ). Wyciagamy z woreczka ,kroimy w plastry cebule i rozkladamy ja na boczku .Nastepnie zwijamy go i dratwa kuche-
nna obwiazujemy .Do brytfanki dajemy olej ,listek laurowy
ziele angielskie ,boczek .Pieczemy w temp.okolo 180°C
2 godz. mozna podlac woda ,zeby sie nie za bardzo spiekl i od
czasu do czasu obracac .Smacznego !!!