Sposób przygotowania:
Boczek wieprzowy nadziewany
Boczek pluczemy i suszymy .Do naczynia dajemy :musztarde,
ocet i miod ,mieszamy i ta zaprawa nacieramy boczek .Wkladamy do woreczka foliowego z reszta zaprawy i zamykamy
klamerka .Wstawiamy do lodowki na minimum 6 godz. (najlepiej
na noc ). Wyciagamy z woreczka ,kroimy w plastry cebule i rozkladamy ja na boczku .Nastepnie zwijamy go i dratwa kuche-
nna obwiazujemy .Do brytfanki dajemy olej ,listek laurowy
ziele angielskie ,boczek .Pieczemy w temp.okolo 180°C
2 godz. mozna podlac woda ,zeby sie nie za bardzo spiekl i od
czasu do czasu obracac .Smacznego !!!
ocet i miod ,mieszamy i ta zaprawa nacieramy boczek .Wkladamy do woreczka foliowego z reszta zaprawy i zamykamy
klamerka .Wstawiamy do lodowki na minimum 6 godz. (najlepiej
na noc ). Wyciagamy z woreczka ,kroimy w plastry cebule i rozkladamy ja na boczku .Nastepnie zwijamy go i dratwa kuche-
nna obwiazujemy .Do brytfanki dajemy olej ,listek laurowy
ziele angielskie ,boczek .Pieczemy w temp.okolo 180°C
2 godz. mozna podlac woda ,zeby sie nie za bardzo spiekl i od
czasu do czasu obracac .Smacznego !!!
Sarenka
Jojo
luna