Sposób przygotowania:
Boczek z owocami
Śliwki pokrój na połówki, a jabłka na małe kawałeczki. Posiekaj 2 cebule. Wszystko wymieszaj z bułką tartą i jajkiem, dodaj listki majeranku. Przypraw do smaku.
Skórkę na boczku ponacinaj w kratkę, w mięsie natnij głęboką kieszeń. Natrzyj solą i pieprzem. Kieszeń napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Boczek obwiąż nicią. Piecz 1 i 1/2 h. w temp. 200 st. Pod koniec dodaj posiekaną cebulę. W trakcie pieczenia podlewaj wodą.
Kapustę grubo posiekaj. Smaż na oleju 10min. Przypraw do smaku.
Mięso wyjmij z piekarnika. Przecedź sos, który wytworzył się w trakcie pieczenia. Wymieszaj z winem i zagotuj, przypraw solą i pieprzem i zagęść zatrzepką z mąki i wody.
Boczek pokroić w plastry i podawać z kapustą.
Skórkę na boczku ponacinaj w kratkę, w mięsie natnij głęboką kieszeń. Natrzyj solą i pieprzem. Kieszeń napełnij farszem. Otwór zepnij wykałaczkami. Boczek obwiąż nicią. Piecz 1 i 1/2 h. w temp. 200 st. Pod koniec dodaj posiekaną cebulę. W trakcie pieczenia podlewaj wodą.
Kapustę grubo posiekaj. Smaż na oleju 10min. Przypraw do smaku.
Mięso wyjmij z piekarnika. Przecedź sos, który wytworzył się w trakcie pieczenia. Wymieszaj z winem i zagotuj, przypraw solą i pieprzem i zagęść zatrzepką z mąki i wody.
Boczek pokroić w plastry i podawać z kapustą.
ulcia21