Bożena1968

Bożena1968

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Boczek zrolowany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Bardzo smaczny boczek..w sam raz na świeta..

Boczek zrolowany

Składniki:

Boczek zrolowany

 

  • 1,5-2 kg boczku bez kości
  • 1-2 główki czosnku
  • 1 opakowanie przyprawy do mięsa wieprzowego
  • papryka słodka w proszku
  • sól czosnkowa
  • vegeta
  • majeranek
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Boczek zrolowany
Czosnek przecisnąć przez praskę , dodać resztę przypraw i wymieszać.Natrzeć mięso i przykryć , odstawić na noc do lodówki Następnego dnia zawinąć boczek w rulon i mocno go owinąć dratwą.Piec na blaszce i obracać co jakiś czas, aby skórka się zarumieniła. . Można boczek włożyć do rękawa i upiec, ja tak robię[ jest smaczniejszy].