Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Boczniaki panierowane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Boczniaki panierowane i smażone na oleju z masłem są bardzo smaczne, łatwe i szybkie do przygotowania.

Boczniaki panierowane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczniaki panierowane

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki panierowane
Boczniaki umyć pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem. Jajka wbić na talerz, wymieszać z przyprawą jarzynka i pieprzem. Osuszone grzyby oprószyć mąką, zanurzać w jajku z przyprawami i obtaczać w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju z dodatkiem masła. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać jako przekąska lub dodatek do obiadu. 
Boczniaki panierowane
Grzyby umyć pod bieżącą wodą i osuszyć w papierowym ręczniku
Boczniaki panierowane
Jajka wymieszać z przyprawą jarzynka i pieprzem
Boczniaki panierowane
Boczniki panierować w mące jajku i bułce tartej
Boczniaki panierowane
Smażyć na rozgrzanym oleju z masłem na złoty kolor