Boczniaki panierowane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

polecam Boczniaki panierowane

Boczniaki panierowane

Składniki:

Boczniaki panierowane

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki panierowane
Boczniaki dokładnie opłukać, jeżeli bardzo duże, to pokroić je na kawałki 6 x 6 cm. Wyrównać brzegi połamanych grzybów. Osuszyć grzyby, układając je blaszkami do dołu. Osuszone grzyby panierować kolejno w mące, jajkach roztrzepanych z 1 łyżką wody i na koniec w tartej bułce. Smażyć grzyby na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, gdy się zrumienią, zmniejszyć ogień i dosmażać jeszcze po 3-4 minuty z obu stron. Zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami puree. W ten sam sposób można przygotować rydze i duże pieczarki.

Tagi:

jajko tarta jajka