Sposób przygotowania:
Boczniaki z opuncją i rzodkiewką
Boczniaki czyścimy, pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości kawałki. Język opuncji czyścimy z kolców i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w słupki. Rzodkiewkę myjmy i kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i wrzucamy boczniaki z pieczarkami. Dusimy, aż ładnie odparują. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i opuncję i smażymy do miękkości. Natkę pietruszki i lubczyk myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i drobno siekamy. Do smażonych składników dodajemy śmietanę i posypujemy posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie przekładamy na talerz. Ja podałem z odsmażanymi ziemniaczkami.