ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Boczniaki z opuncją i rzodkiewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczny pomysł na boczniaki z dodatkiem kaktusa

Boczniaki z opuncją i rzodkiewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Boczniaki z opuncją i rzodkiewką

 

 

Sposób przygotowania:

Boczniaki z opuncją i rzodkiewką
Boczniaki czyścimy, pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości kawałki. Język opuncji czyścimy z kolców i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w słupki. Rzodkiewkę myjmy i kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i wrzucamy boczniaki z pieczarkami. Dusimy, aż ładnie odparują. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i opuncję i smażymy do miękkości. Natkę pietruszki i lubczyk myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy i drobno siekamy. Do smażonych składników dodajemy śmietanę i posypujemy posiekaną zieleniną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie przekładamy na talerz. Ja podałem z odsmażanymi ziemniaczkami.
Boczniaki z opuncją i rzodkiewką
Boczniaki czyścimy pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w średniej wielkości kawałki
Boczniaki z opuncją i rzodkiewką
Język opuncji czyścimy z kolców i obieramy ze skórki a następnie kroimy w słupki Rzodkiewkę myjmy i kroimy w pół plasterki
Boczniaki z opuncją i rzodkiewką
Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość tłuszczu i wrzucamy boczniaki z pieczarkami Dusimy aż ładnie odparują Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i opuncję i smażymy do miękkości
Boczniaki z opuncją i rzodkiewką
Natkę pietruszki i lubczyk myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i drobno siekamy Do smażonych składników dodajemy śmietanę i posypujemy posiekaną zieleniną Doprawiamy do smaku solą i pieprzem Całość dokładnie mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze 2-3 minuty