madzialena19

madzialena19

Szef Kuchni
[Przepisów: 52]

Boeuf stroganof .

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupa sycaca , nie musi byc drugiego dania .

Boeuf stroganof .

Składniki:

Boeuf stroganof .

 

  • 50 dag pieczarek
  • 1,3 kg poledwicy wolowej
  • 6 lyzek oliwy , 6 lyzek masla
  • 4 duze cebule
  • 1 szklanka smietany kremowki
  • 1 lyzka maki
  • 1 lyzka keczupu
  • 1 lyzka koncentratu pomidorowego
  • 2 lyzeczki musztardy
  • 2 lyzeczki tymianku
  • sol , pieprz

Sposób przygotowania:

Boeuf stroganof .
Umyte mieso kroimy w paski . Cebule obieramy i siekamy drobno. Rozgrzewamy 4 lyzki oliwy i 3 lyzki masla , szklimy cebule . Dodajemy mieso i mieszajac smazymy 20 minut . Na3 lyzkach masla i 3 lyzkach oliwy smazymy pieczarki pokrojone w plasterki . Pod koniec posolic i dodac mieso , keczup , koncentrat pomidorowy oraz musztarde . Przyprawiamy sola , pieprzem i tymiankiem . Wlewamy smietane z maka .Gotujemy na malenkim ogniu 1, 5 godz .Podajemy bezposrednio po ugotowaniu .

Tagi:

mak